El Consell Municipal de Les Botigues de Sitges pretén assolir diversos objectius, uns que milloraran la qualitat de vida de Les Botigues i altres de caire sensibilitzador per a la població en general.
I de forma particular :
La participació informativa.
La participació en l’estudi i debat de diverses problemàtiques de Les Botigues de Sitges.
La participació en la gestió i control municipal de Les Botigues de Sitges.
Tanmateix, el Consell Municipal, en cap cas, substituirà o obstaculitzarà l’exercici de les competències que les lleis atribueixen als Òrgans municipals de Decisió.
L’objecte del Consell Municipal de Les Botigues de Sitges és el de canalitzar la participació dels ciutadans en la gestió del lloc on viuen, vetllant per la qualitat de vida dels seus habitants dins del conjunt del municipi de Sitges, actuant com a canal per a la millor representativitat ciutadana.
El Consell Municipal de Les Botigues de Sitges es mourà en l’àmbit de l’assessorament i la col·laboració amb la corporació municipal en totes les matèries que aquesta li consulti, mitjançant l’elaboració d’informes escrits que elevaran a l’equip de govern quan aquests acordin sol·licitar-ho, i qualsevol altre tipus d’aportació personal o col·lectiva que estigui a l’abast del Consell Municipal Territorial.
Les funcions del Consell son :
Informació de la memòria anual de les activitats realitzades durant l’any en curs, que contindrà l’avaluació dels resultats.
Informació i estudi dels grans temes de desenvolupament integral de Les Botigues de Sitges, com poden ser els aspectes urbanístics, socials, culturals, etc., sense que aquesta relació tingui caràcter limitatiu, si no tant sols enunciatiu.
Informar anualment la programació de les activitats generals per l’any següent, com també els avantprojectes dels pressupostos d’activitats, proposant noves activitats i analitzant les que es desenvolupen.
Rebre informació periòdica de la marxa general de l’assoliment dels principis i objectius, fent el seguiment i la coordinació de les activitats que es desenvolupin.
Conèixer dels problemes específics de cada sector o urbanització i estudiar i proposar possibles solucions en relació amb el conjunt de Les Botigues de Sitges.
Redactar projectes globals d’actuacions que abracin el conjunt de les associacions de veïns de Les Botigues de Sitges.
Informar, assessorar i consultar a l’Ajuntament sobre l’estat del manteniment de l’espai públic, infraestructures, equipaments municipals i mobiliari urbà de Les Botigues de Sitges i proposar i suggerir la millora dels mateixos així com col·laborar, en el seu cas, en la seva conservació.
Rebre informació per part de l’Ajuntament sobre els expedients d’atorgament de llicències sol·licitades que es tramiten amb l’objectiu de poder fer suggeriments en aspectes urbanístics que afecten el creixement de Les Botigues de Sitges i de col·laborar en la supervisió del compliment de la normativa urbanística d’aplicació en el municipi.
Col·laborar en les funcions de protecció i manteniment de l’espai forestal i dels espais d’especial protecció medi ambiental.
Presentar propostes o suggeriments a l’Ajuntament en relació als serveis públics que es presten als ciutadans i col·laborar, si s’escau, en la seva prestació.
Col·laborar amb l’ajuntament en la supervisió de la gestió del servei de neteja viària i de recollida de residus.
Col·laborar en l’ordenació de la mobilitat de vehicles en l’àmbit de Les Botigues.
Conèixer l’estat econòmic de les inversions que es realitzin a Les Botigues.
Participar en la elaboració dels pressupostos municipals ordinaris i extraordinaris quan aquest afectin a l’àmbit de Les Botigues de Sitges i fer seguiment de la seva execució i despesa.
Ajudar i afavorir el diàleg i la col·laboració habitual entre el govern municipal i les associacions de Les Botigues de Sitges.
Promoure el debat obert i rigorós sobre aspectes que afectin a Les Botigues de Sitges conduint a posicionaments consensuats.
Proposar i promoure activitats que dinamitzin el teixit social de Les Botigues de Sitges.
Fer propostes que facilitin el procés d’assoliment d’un model de convivència més just.
Proposar i aprovar les modificacions del reglament del Consell Municipal que es plantejaran a l’Ajuntament per a la seva tramitació.
Qualsevol altre atribució que en el seu moment s’acordi delegar per part de l’òrgan competent de l’Ajuntament.
Acordar la creació de les Comissions de Treball.
Nomenar els membres del Comitè Executiu del Consell Municipal que seran els Presidents de cada Associació
El Consell Municipal queda estructurat pels òrgans de govern següents:
President, Vice-president i Plenari.
El President:
L’alcalde, mitjançant Decret, podrà nomenar o separar lliurament el regidor que haurà d’exercir la presidència.
Són funcions del president:
Convocar, presidir, suspendre i aixecar les sessions, moderar els debats i dirimir els empats amb vot de qualitat.
Actuar com a portaveu del Consell Municipal
Fixar l’ordre del dia.
Vetllar per l’execució dels acords que s’hagin pres.
Autoritzar l’assistència al Plenari i a les comissions de treball de persones de reconeguda vàlua o coneixements específics, quan el tractament d’un tema concret ho faci aconsellable. Aquestes persones tindran veu però no vot.
Trametre els informes i les propostes del Consell Municipal a la resta dels òrgans municipals.
Decidir la creació, els objectius i les finalitats de les Comissions de treball d’acord amb el Plenari.
El Vice-president serà nomenat per l’Alcalde i seran les seves funcions les de substituir al President, amb tots els seus drets i deures.
El Secretari:
Les seves funcions són:
Confeccionarà i enviarà les convocatòries de les sessions, per ordre del President amb còpia de l’acta de la sessió anterior per tal de que es procedeixi a la seva aprovació.
Assistir a la sessió amb veu però sense vot i aixecar acta de la mateixa.
Certificar acords del Consell amb el vist-i-plau del President.
Rebre les notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altre escrit del qual hagi de tenir coneixement .
Portar de forma actualitzada l’arxiu d’actes, el registre d’entitats membres del Consell Municipal, la relació dels representants, així com dels seus suplents i membres representants dels diferents òrgans.
Custodiar la documentació del Consell Municipal.
Vetllar perquè les trameses de documentació arribin oportunament.
PLENARI
El Consell Municipal tindrà com a únic òrgan decisori el Plenari. Integraran el Plenari la totalitat dels seus membres, sota la presidència de l’Alcalde o regidor en qui delegui.
Son funcions del Plenari:
Ser consultat i debatre sobre l’actuació municipal en l’àrea de la política de solidaritat municipal.
Aprovar la memòria anual elaborada pel secretari.
Demanar informació i documentació sobre qualsevol matèria o intervenció que afecti el camp d’actuació del Consell Municipal.
Elevar informes i propostes a l’Ajuntament de la vila sobre qüestionsnrelacionades amb les seves competències.
Elaborar totes les planificacions, actuacions i informes que siguin demandats per l’ajuntament.
Donar compte de les incorporacions, amb veu i sense vot, de persones a títol individual i que hagin presentat la seva sol·licitud d’incorporació al Consell Municipal per registre general de l’Ajuntament.
Donar compte de la incorporació amb veu i sense vot, dels representants d’aquelles entitats de la vila, les quals en els seus estatuts no tinguin com a objectiu la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i la cultura de la pau i que hagin presentat la seva sol·licitud d’incorporació al Consell Municipal pel registre general de l’Ajuntament.
El Consell municipal estarà composat per:
- President: El Batlle o Regidor en qui delegui.
- Vice-president: El Regidor Territorial
- Secretari: TAG adscrit al Consell.
- Vocals:
Quatre Regidors del Govern municipal, nomenats per l’Ajuntament
Dos Regidors de l’oposició municipal, nomenats per l’Ajuntament
Els Presidents de cada Associació més representativa i dos representants de cadascuna de les associacions més representatives per urbanització legalment constituïda d’acord amb la distribució de les zones següent:
Zona Rat Penat
Zona Garraf II.
Zona Carretera.
Zona Les Terrasses de Sitges
Zona Platja.
Zona Vallbona
I aquells altres que, amb els mateixos objectius que el Consell Municipal, es vagin creant en el decurs del temps.
Compartir