Donat que els treballs preparatoris tenen un grau de desenvolupament avançat, es considera convenient sotmetre la proposta a CONSULTA PÚBLICA PRÈVIA, amb la finalitat de conèixer l’opinió de les ciutadanes i ciutadans i poder efectuar les modificacions que s’estimin pertinents.
La ciutadania i les organitzacions que ho considerin adient, poden remetre les seves opinions sobre els aspectes plantejats durant 15 dies naturals, a comptar des del dia 20 de juliol de 2023, a través de l'apartat APORTACIONS I SUGGERIMENTS d'aquesta a plataforma.
Com fer aportacions?
Informa't sobre la informació rellevant explicada a continuació i mira't la el document "Ordenança eco eficiència que es vol modificar".
Accedeix a l'apartat APORTACIONS I SUGGERIMENTS al menú superior (habilitat durant el termini de consulta pública prèvia 20/07 - 04/08)
Fes click a "nova proposta" i redacta la teva aportació.
INFORMACIÓ RELLEVANT:
1. Problemes a solucionar.
L’actual ordenança municipal sobre els criteris d’eco eficiència energètica i mesures d’estalvi i ús racional de l’aigua en els edificis del municipi de Sitges mostra un seguit de problemes a solucionar que es detallen a continuació:
-
1.Paràmetres desactualitzats: Es necessària l’actualització dels paràmetres definits en la ordenança per tal d’adaptar-se a les noves normatives.
2.Dificultat d'implementació: Poden existir dificultats tècniques o econòmiques per als propietaris o constructors a l'hora de complir amb els requisits de l'ordenança. Això podria dificultar l'adopció de mesures d’eco eficiència i estalvi d'aigua en els edificis.
3.Manca de seguiment i control: L'ordenança no estableix un mecanisme clar per al seguiment i control de l'acompliment dels criteris d’eco eficiència energètica i estalvi d'aigua en els edificis. Això podria limitar la seva eficàcia i resultar en una aplicació inconsistent de les mesures.
2. Necessitat i oportunitat.
És necessària l’adequació de la present ordenança per promoure la sostenibilitat, l'estalvi econòmic i millorar la qualitat de vida dels residents. També representa una oportunitat per impulsar el sector de la construcció sostenible i millorar la imatge del municipi.
3. Objectius de la norma.
Els objectius de la modificació de la present norma són promoure un model de desenvolupament urbà sostenible i responsable actualitzat, que tingui en compte tant l'impacte ambiental com l'estalvi econòmic i el benestar de la comunitat.
4. Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.
Com a solucions alternatives reguladores es podrien prendre:
-
1. Imposició de taxes o incentius fiscals per fomentar la millora de l'eco eficiència energètica i l'estalvi d'aigua.
2. Requeriments de certificacions de sostenibilitat per edificis existents.
3. Establir normatives de construcció verda
Com a solucions no reguladores es podrien prendre:
-
1. Campanyes de conscienciació i educació ambiental.
2. Programes de subvencions i incentius econòmics
3. Col·laboració amb els sector privat per a la implementació de solucions d’eco eficiència i estalvi d'aigua.
Teilen